Следвайте Гласове в Англиканската църква обмисля дали да спре да нарича

...
Следвайте Гласове в Англиканската църква обмисля дали да спре да нарича
Коментари Харесай

Англиканската църква търси джендърно неутрално назоваване за Бог, може да престане да е „Той“

Следвайте " Гласове " в 
Англиканската черква обмисля дали да спре да назовава Бог " той ", откакто свещениците желаеха да им бъде разрешено да употребяват неутрални във връзка с пола термини, написа в. " ".

Църквата съобщи, че напролет ще сътвори нова комисия по този въпрос. Всяка възможна смяна, която би означавала оттегляне от обичайните учения, датиращи от хилядолетия, ще би трябвало да бъде утвърдена от синода, органа за взимане на решения на Църквата.
Майкъл Ипгрейв, свещеник на Личфийлд и заместник-председател на литургичната комисия, отговаряща за въпроса, е декларирал, че църквата " изследва джендърно означената използването на езика във връзка с Бог от няколко години ".
" След прочут разговор сред двете комисии в тази област тази пролет ще стартира нов взаимен план за половия симптом в езика ", сподели той. " Подобно на други евентуални промени в позволените литургични разпореждания, смяната на формулировката и броя на позволените форми на помилван ще изисква цялостна синодална процедура за утвърждение. "

Спецификата на плана към момента не е ясна.
Не е ясно какво ще размени термина " Отче наш " в Господнята молитва - главната християнска молитва, за която се твърди, че Исус е заръчал на почитателите си да я произнасят дружно от потомство на потомство.
Консервативните критици отвърнаха на опцията за промени, като преподобният Йън Пол съобщи пред в. " Дейли Телеграф ", че те биха представлявали отвод от личната теория на Църквата.
Той сподели: " Фактът, че Бог е наименуван " Отец ", не може да бъде сменен с " Майка ", без да се промени смисълът, нито пък може да бъде обезвреден във връзка с пола до " Родител ", без да се загуби смисълът. Бащите и майките не са взаимозаменяеми, а се отнасят към потомството си по разнообразни способи ".
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
08 Фев 202318708 Фев 202338308 Фев 202337908 Фев 202367208 Фев 202360608 Фев 20233583Коментариmalart08 Фев 2023 17:37ч.
Недобро бъдеще чака англиканското съдружие, учредено от многоженеца Хенри Осми. Вярващите отдвна избягаха към католическата черква. Явно в англиканското сдружение са останали единствено лгбт планктон
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати обречени08 Фев 2023 17:43ч.
Наистина сме в Последните времена.... само че за тях...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Поручик Ржевски08 Фев 2023 17:57ч.
Тия ще модернизират и историята братче, напряко излетяха отвън слънчевата система.....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ретранслатора08 Фев 2023 18:00ч.
Идиоти!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Зодия Прасе08 Фев 2023 18:03ч.
Интересно по какъв начин ще подходят джендърите към " Ин " и " Ян ". И тях ли ще ги създадат джендър неутрални? Противоестествениците са обречени.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кака Мара08 Фев 2023 18:05ч.
Те не са същински християни, тъй като християнството на тях им е натрапено от Рим и инквизицията. Да живеят живота си както го схващат, само че да спрат да се въплъщават с кръста и да се водят християни. И без това наводниха света с друидските си секти.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виктор08 Фев 2023 18:10ч.
Сатанинско сборище а пък се показват за черква, вълци в овчи кожи пазят някой инцидентно да не открие Господ... Празни са им начинанията на лукавите джендуря, времето им изтече и като си пристигна Исус Христос, ще си получат заслуженото, скоро ще плачат, и бъдеще за тях няма!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ники08 Фев 2023 18:25ч.
Когато Той се яви ще им изясни той ли е или тя,но тогава майка им жалка сатанинска.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ИМА САМО ЕДНА ДУМА ЗА ТОВА08 Фев 2023 18:34ч.
Анатема!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати квинтесенциален армаментариум08 Фев 2023 18:39ч.
От Хенри VIII Англия напусна християнството. Започнаха клади, бесила и убийства против обичайните католици (напр. Томас Мор). По-късно " прогресивния " Кромуел с изобилното финансиране от холандските евреи отрязва главата на монарха им Чарлз I, с което демонстрира по какъв начин би трябвало да се прави гражданска война на европейците. По-късно през 1688 година Оранжевите необратимо вършат от Англия еврейски бастион, предават националната си банка в техни ръце, основават първата масонска ложа 1717г.- двеста години по-късно 1917г. последва ВОСР в Русия. И по този начин до през днешния ден с глобализма..до края на света и християнството. Но не би!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати colibri08 Фев 2023 18:48ч.
Англичаните са си странни хора- в този момент ще търсят джендър неутрално наименуване на Бог, а идващото им " изобретение " може да се отнася до Дева Мария? Просто не могат да избягат от новите, " демократични " полезности. Последните десетилетия породиха доста т.н " църкви ", които са по-скоро търговски сдружения, отколко храмове на вярата.Католикът Хенри 8-ми си е направил черква, която да служи на ползите му, само че съгласно историците продължавал да се придържа към католицизма/тайно/ - двуличие...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202357907 Фев 202359605 Фев 202386907 Фев 2023515
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР